Spring naar de content

Vijf tips voor het maken van een factuur

Aankomende ondernemers en freelancers zullen uiteindelijk te maken krijgen met het maken van facturen, ongeacht in welke fase ze zich nu bevinden. Dit is een zeer belangrijk aspect van de administratieve kant van een bedrijf en je hebt meer nodig dan een paar getallen in een tabel. Om er zeker van te zijn dat je een factuur op de juiste manier maakt, kun je software kiezen met kant-en-klare sjablonen om je te helpen. Een goede factuursoftware kan je helpen minder tijd te besteden aan het schrijven van deze facturen en van een vervelende klus een efficiënt en professioneel onderdeel van je bedrijf te maken. Ook de onderstaande tips helpen bij een factuur maken!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Kies een complete factuursoftware

Dit kan je helpen veel tijd te besparen en toekomstige hoofdpijn te voorkomen. Je moet ervoor zorgen dat de gratis factuursoftware van je keuze aan de taak voldoet. Het moet de flexibiliteit en functionaliteit hebben die je nodig hebt. Probeer niet te veel na te denken over je toekomstige behoeften en kies voor eenvoudige software. Het zou niet te veel functies moeten hebben die je nooit zult gebruiken, het zou je leven gemakkelijker moeten maken door een gebruiksvriendelijke interface te hebben en het zou niet te veel tijd moeten kosten om er je weg in te leren.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Zet alle details op je facturen

Zorg ervoor dat je al je contactgegevens toevoegt om je klant te verzekeren dat je gemakkelijk te bereiken bent als er iets gebeurt. Voeg betalingstermijnen, vervaldata of eventuele vooruitbetalingen toe aan je facturen om alles zo duidelijk mogelijk te maken en onaangename situaties te voorkomen. Dit zal je helpen je bedrijf gemakkelijker te runnen en alles up-to-date te houden.

Zorg ervoor dat je facturen aangepast kunnen worden

Het toevoegen van een logo, het wijzigen van de kleur of het hebben van meerdere sjablonen zijn wenselijke functies voor een factuursoftware. Het overtuigt je klant ervan dat je een professional bent en geeft om elk aspect van je bedrijf. Controleer ook of je na het opslaan van een factuur ook terug kunt gaan om deze te bewerken als dat nodig is.

Maak een back-up van je facturen

Geen enkele factuursoftware ter wereld kan je beschermen tegen computerstoringen, dus zorg ervoor dat je regelmatig een back-up van je bestanden maakt. Sommige factureringssoftwarebedrijven hebben cloudoplossingen waarmee je je financiële gegevens online kunt opslaan, veilig voor je toegankelijk vanuit elke browser. Ongeacht het product dat je gebruikt, zorg ervoor dat je toegang hebt tot je bestanden en dat alles is beschermd, zelfs als je hardware niet werkt.

Zorg voor een gemakkelijke toegang

Mogelijk heb je een onbetrouwbare internetverbinding en kies je wellicht voor een offline factureringsoplossing. Of misschien wil je altijd verbonden blijven, dus kiezen voor de toegankelijke cloud-factureringssoftware is de juiste beslissing voor jou in dit geval. Het is dan ook belangrijk om een ​​factureringssoftware te kiezen die voor je werkt en die aan je behoeften kan worden aangepast. Op deze manier zul je altijd eenvoudig toegang hebben tot je facturen.