Spring naar de content
bron: anp

Het epische titanengevecht tussen Frenske, Lientje, Pieter en Dilan. De politiek is weer opwindend en sexy, mensen!

Arthur van Amerongen schrijft in zijn satirische preek over Frans Timmermans, Caroline van der Plas en Dilan Yeşilgöz. ‘Omdat ik nou eenmaal bekend sta als de Profeet van Molenbeek, zal ik mij voorzichtig wagen aan een voorspelling van de uitslag van 22 november. Noblesse oblige.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Arthur van Amerongen

En wat vroeg ik vorige week aan Frenske? 

‘Sire, dit arme volk heeft u nodig. Daal af uit Brussel en redt ons!’  

En wat doet zijn excellentie Timmermans: hij stelt zich prompt beschikbaar voor het premierschap van Nederland. 

Dat wordt een geweldig titanengevecht, vrienden, en Lientje, Pieter, Frenske en Dilan maken zich op voor de meest epische verkiezingsstrijd ooit. Omdat ik nou eenmaal bekend sta als de Profeet van Molenbeek, zal ik mij voorzichtig wagen aan een voorspelling van de uitslag van 22 november. Noblesse oblige. 

Ik begin met een inkoppertje: D66 en Rob Jetten worden met huid en haar gesavoureerd door Frenske de Europeaan en door Volt. De banencarrousel die ooit op volle toeren draaide dankzij Frans van Drimmelen, komt piepend en krakend tot stilstand en Jetten mag in zijn handjes wrijven als hij zes zeteltjes binnen harkt. 

Een prima kerel als partijmastodont Boris van der Ham ziet de bui al hangen. Kijk maar naar deze wanhoopstwiet, die hij snel weer weghaalde maar het internet vergeet niets, amigo.

In het beste geval kan D66 nog coalitiepartner worden in kabinet Prins Frenske den Erste, samen met bijvoorbeeld de ChristenUnie, de Partij voor de Dieren, het CDA en de SP want onze sympathieke Limburgse Machiavelli zal met iedereen in zee gaan zolang hij BBB maar buiten de deur kan houden. 

De SP? Jazeker, de SP want hengelt nu al opzichtig naar de coalitie door te roepen dat Nederland makkelijk 75.000 asielzoekers per jaar kan herbergen. Die kreet van Lilian Marijnissen druist snoeihard in tegen de principes van de partij. Zo publiceerde de SP in 1983 Gastarbeid en Kapitaal een snoeihard manifest tegen islamitische immigratie, waarin onder andere dit staat:  

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Kies een abonnement

Een zeer groot deel van hun manier van leven vloeit voort uit het islamitiese geloof. Islamieten vinden dat de kultuur een onderdeel is van hun geloof. En hun geloof schrijft nu eenmaal erg veel geboden en verboden voor die het dagelijks leven raken. In de landen van herkomst is alles ingesteld op de rituelen die met hun geloof samenhangen. De kombinatie van afkomst, zeden en gewoonten, én het grote verschil in kultuur en ontwikkeling, maken dat speciaal de gastarbeiders en hun gezinnen die uit islamitiese landen afkomstig zijn, weinig of hoegenaamd geen kontakt krijgen met Nederlandse arbeiders en hun gezinnen met wie zij samen werken en wonen. Alle mogelijke andragogen, zoals daar zijn maatschappelijk werkers, opbouwwerkers, buurt- en klubhuiswerkers, maar ook politici, juristen, antropologen, theologen – meestal in dienst van de talloze stichtingen die voor het welzijn van gastarbeiders zeggen te werken – doen alsmaar een beroep op die Nederlanders die op wat voor manier dan ook worden gekonfronteerd met de kultuur van hun buitenlandse buren en mede-arbeiders. Die mensen moeten volgens de meeste van die zich deskundig noemende hulpverleners, zich meer aanpassen bij de situatie die nu eenmaal ontstaan is. Zij moeten meer begrip tonen en sommigen, zoals ex-burgemeester André van der Louw, zeggen dat het feit dat er zoveel gastarbeiders in een wijk wonen, een verrijking is van de kultuur. Hij heeft er nooit bij verteld waaruit die verrijking dan wel mag bestaan. Dat kon hij ook niet vertellen, hij verdiende als burgemeester 220.000 gulden per jaar en woonde in een huis en een buurt waarin men nog nooit een gastarbeider heeft gezien. Zowel voor de buitenlanders, als voor de met hen wonende en werkende Nederlanders, is het van het grootste belang de “vlees-noch-vis-situatie” om te zetten in een toestand waarvan iedereen weet wie en wat hij is. En waarvan iedereen weet wat hem te wachten staat. En wel als volgt: óf na verloop van een aantal jaren – wij denken aan twee jaar – de Nederlandse nationaliteit aannemen, óf na verloop van de bovengenoemde tijd terugkeren naar het vaderland. Voor de mensen die op vrijwillige basis terugkeren, moet een dusdanige regeling worden getroffen dat het mogelijk wordt om in eigen land weer een bestaan op te bouwen. Wij denken aan f 75.000,- voor iedereen die hier een arbeidsplaats achterlaat, aangevuld met een redelijk percentage aan sociale premies, welke hij of zij hier in Nederland betaald heeft. Voor werklozen ook f 75.000,- plus eventueel (al naar gelang de sociale uitkering die hij of zij al heeft gehad) ook een percentage van de sociale premies die hij of zij betaald heeft. Bovendien moet al het mogelijke gedaan worden om die mensen weer voor te bereiden op hun terugkeer.

Ik loop nu op de zaken vooruit want er is nog helemaal niet gezegd dat Frenske eind november een coalitie mag gaan vormen. Dan moet hij eerst nog winnen. Het sneue nu.nl plaatste vandaag als stelling van de dag: Als Timmermans lijsttrekker wordt, overweeg ik GL-PvdA te stemmen (u ziet al aan de kromme, manipulatieve manier van het taalgebruik waar het kleuterkrantje heen wil). 

Maar driekwart van de duizenden deelnemers wil helemaal geen Kabinet Frenske I, en de reacties onder de stelling liegen er ook niet om. 

Timmermans heeft natuurlijk, net als Kaag een paar jaar geleden, de steun van alle media minus De Telegraaf en zijn vileine columnistenleger (hup Plasterk!). De Nederlandse dagbladen van de Vlaamse mediakartels en de NPO zullen schaamteloos Frenske gaan promoten en de gedroomde premier in de maag splitsen van het klootjesvolk. De journalistiek had al een dagtaak aan zwartmaken van Caroline van der Plas en BBB, al zal er enige twijfel zijn over de bejegening van de andere kandidaten: Dilan Yeşilgöz-Zegerius en Pieter Omtzigt. Dilan is vrouw, van lichte tint en van mohammedaanse oorsprong en je zou dus denken dat de woke Nederlandse media haar zonder enige aarzeling zouden moeten steunen. Maar Dilan is van de VVD, en het Nederlandse journaille (behalve die van Elsevier en van De Telegraaf) stemt niet op de VVD maar op D66, GroenLinks en de PvdA. Allemaal!

Dilan is vrouw, van lichte tint en van mohammedaanse oorsprong en je zou dus denken dat de woke Nederlandse media haar zonder enige aarzeling zouden moeten steunen.

Omtzigt krijgt veel waardering van de politieke redacteuren van de media maar als puntje bij paaltje komt, zal er een oekaze van bovenaf komen dat Frans Timmermans volledig gesteund moet worden. Alle pijlen dus op Van der Plas en Omtzigt en in mindere mate dus op Dilan. 

Frenske is de gedroomde kandidaat van de Nederlandse journalistiek, maar wat denkt en wil het electoraat eigenlijk? Frenske staat net zover van het volk als Kaag. Al eerder bleek dat het volk, tegen het nadrukkelijk advies van de msm in, massaal op Caroline van der Plas stemde.  

Slagen het Vlaamse mediakartel en de NPO er de komende vier maanden in Timmermans te brengen als een man van het volk, als de messias, als de heilsprofeet? Dat wordt nog een hele opgave. Ik ken behoorlijk wat fatsoenlijke GroenLinksers en PvdA’ers en ik kan me niet voorstellen dat die blij zijn met de volgevreten Eurocraat, die zich net als Kaag bekakt Nederlands heeft aangeleerd. 

Al eerder bleek dat het volk, tegen het nadrukkelijk advies van de msm in, massaal op Caroline van der Plas, stemde.  

Het politbureau van GroenLinks brult al jaren dat er meer vrouwen in de politiek moeten komen, meer non-binaire mensen van kleur en meer mohammedanen en blijkt nu ineens dolgelukkig met een lijsttrekker die het tegenovergestelde van divers en inclusief is: een moddervette rooms-katholieke roomblanke elitaire vleesverslindende, cisgenderboomer die in kapitale villa’s woont en de hele wereld overvliegt in privévliegtuigen en af en toe plichtmatig brult dat hij feminist is en homovriendelijk. Het politbureau van GroenLinks is natuurlijk dol op de groene agenda van Frenske en gaan er daarom vanuit dat de ervaren politicus de verkiezingen wint. 

Maar op 22 november zal blijken of het electoraat de groene toekomstdroom van Frenske wel zo belangrijker vindt. Het stemvee weet donders goed dat Frenske wil dat ze geen vlees maar wormen gaan eten, geen auto meer mogen rijden en niet meer voor een paar tientjes naar Spanje vliegen. Het klootjesvolk moet alles inleveren voor de groene droom van Frenske. En daar kan Timmermans flink op worden afgerekend de komende maanden, als de man die alle levensvreugde van de kleine man wil vernietigen.  

Er bestaat een kans dat de media zich de komende maanden afkeren van Frans Timmermans en zijn holle verkiezingsretoriek. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ook Kaag moest er op een gegeven moment aan geloven in de media.  

Frans leefde in Brussel in een ivoren toren, omringd door paladijnen en jaknikkers en beschermd door een leger voorlichters en tassendragers en hij is niet gewend om de hele dag door zeer directe, confronterende vragen te moeten beantwoorden. Denk maar aan Jeroen Pauw die aan Frans Timmermans vroeg hoe het nou zat met die zuurstofmaskers. Frenske ontplofte. 

Er was geen mooi baantje in het vooruitzicht in Brussel voor Frenske, de eeuwige tweede, en dit is zijn laatste kans om nou eens echt de baas te worden van iets

Ik voorspelde al dat Timmermans eieren voor zijn geld zou kiezen in Brussel. Het is een mooi moment om Brussel te verlaten, met als excuus dat zijn volk hem nodig heeft. De pyrrusoverwinning inzake de Natuurherstelwet, kan tussen nu en de EP-verkiezingen volgend jaar juni nog steeds verkeerd uitpakken. Er is geen wet aangenomen (zoals in de media wordt gesuggereerd): het EP heeft slechts haar standpunt bepaald over het voorstel voor een natuurherstelwet. Met dat voorstel moet onderhandeld worden met de Raad en de Commissie. En als er dan een akkoord mocht komen, heeft het Hof van Justitie alsnog het laatste woord.

Er was geen mooi baantje in het vooruitzicht in Brussel voor Frenske, de eeuwige tweede, en dit is zijn laatste kans om nou eens echt de baas te worden van iets. 

Dat wordt lachen, gieren en brullen op 22 november, als blijkt dat Frenske minder stemmen heeft binnengeharkt dan Lientje, Dilan en Pieter. Timmermans gaan nooit in de oppositiebankjes zitten en het enige dat hem dan nog rest, is een mooi burgemeesterschap. 

Ik ga er dus van uit Timmermans geen premier wordt: het volk wil geen Kaag-achtige met holle heilskreten meer. Ik ben allang blij als een van de andere drie lijsttrekkers premier wordt want alles is beter dan Beertje Frenske.

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word lid, al vanaf €4 per maand.