Spring naar de content
bron: zomergasten

Zomergasten: Bibi Dumon Tak en Theo Maassen bakken een taart

Zoals Bibi Dumon Tak zichzelf vergeleek met de moeder in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, voelde haast als een stomp in je maag, schrijft Jan Kuitenbrouwer. 'Zelden zag ik een Zomergasten waarbij de gast de opdracht zo goed begreep.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Dat kleine tafeltje van Zomergasten blijft tot de verbeelding spreken. Keep your friends close but your enemies closer, zeggen ze. Dat laatste zag je in het slotbeeld van de vorige aflevering: twee mensen, dicht tegenover elkaar aan een tafeltje, maar op grote mentale afstand. Daarom hebben talkshowstoelen meestal geen wielen, anders zou de Eames 208 van Arib aan het eind verder van de tafel gestaan hebben dan aan het begin. Een centimeter of vijftien, schat ik.

De eerste helft van het spreekwoord zagen we afgelopen zondag: als Theo Maassen en Bibi Dumon Tak nog dichter bij elkaar hadden kunnen zitten, hadden ze het gedaan. Het tafeltje werd nog net niet opzij geschoven maar de intimiteitsbevorderende gebaren werden niet geschuwd. Diverse keren pakte hij haar handen, zij vroeg hem zijn jasje uit te doen zodat ze zijn shirt kon zien, waarop hij haar uitdaagde tot een spelletje armpje drukken. Een goedmoedige krachtmeting die de boomlange cabaretier de heesterhoge schrijfster liet winnen. (Als er ooit een boek komt over Zomergasten zou een still van dat moment het perfecte omslag zijn.)

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap