Spring naar de content

Peter Panne

Dat De Vries succesvol is als misdaadverslaggever dankt hij aan eigenschappen waarvan hij als politicus alleen maar hinder zou hebben.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Stel, in een ingeruilde lease-auto wordt binnenkort een datastick gevonden met informatie van de RID Gooi en Vechtstreek over de handel en wandel van Peter R. de Vries. De datastick bevat één Word-document, van één regel: “Gaf onlangs bij het verlaten van het Mediapark geen voorrang.” Daar moet John van den Heuvel dan maar eens een hele uitzending uit zien te halen!

Ja, tenzij deze RID-rapporteur natuurlijk een fantast is, een gefrustreerde hoofdagent met 007-fantasieën, die van alles uit zijn duim zuigt om tot echte spion te worden gepromoveerd. Dan kan Peter R. maar één ding hopen: dat zijn nieuwe conculega wat discreter met die stick omspringt dan hijzelf met de floppy’s van die RID’er in Rotterdam. Anders gaan we nog de raarste dingen vernemen. Dat er in huize De Vries een ‘feestkamer’ is, ik noem maar iets, waar soms poep aan de muren zit. O nee, niet in huize De Vries, maar ten huize van een ‘bekende misdaadverslaggever met een veelbekeken televisieprogramma’.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap