Spring naar de content

Klacht is koning

Dankzij internet hebben klagers een groter podium dan ooit. Geen probleem zo klein of er is wel een website waar mopperaars hun hart kunnen luchten. Maar nu slaan bedrijven terug.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Zó moet het ongeveer zijn gegaan.
Op 15 augustus 2009 neemt Stefan Jansen, net terug van vakantie, plaats voor de computer. Op zijn gezicht een vervaarlijke grimas. Hij surft naar zoover.nl, een website waar gasten een beoordeling kunnen achterlaten over hotel Pineta Club in het Turkse Marmaris. Hij strekt zijn armen, knakt zijn vingers en begint te tikken. Het komt er in één vernietigend salvo uit.
“Van 28 juli tot en met 12 augustus zijn wij in Pineta geweest. Wat we daar aantroffen was een nachtmerrie. Vieze kamers, smerig zwembad, slechte service en het eten was nog slechter dan slecht. Ook het drinken was niet te zuipen. We zijn elke dag buiten het hotel verbleven en hadden All-tours ingeschakeld maar ook die heeft ons laten zitten. Het hotel is oud en verwaarloosd. Zelf zijn wij geen moeilijke mensen maar als de airco het niet doet, schimmel op de muur en in de badkamer dat gaat toch echt te ver. Zo hebben wij dit vier dagen volgehouden en hebben we Alberto Stegeman ingeschakeld van Red mijn vakantie. Ik adviseer iedereen om er NIET naar toe te gaan. Want wil je ziek worden ga dan naar Pineta ‘kut’ hotel. O ja, 11 augustus hing er een briefje in de lift dat het hotel gereinigd moest worden i.v.m. de pest.”
Zo, dat is klaar. Eén druk op de enterknop en daar staat het voor de hele wereld tot in de eeuwen der eeuwen te lezen. Als hotel Pineta Club ooit ten onder gaat, dan heeft Stefan Jansen daar zijn welgemeende steentje aan bijgedragen.

Het gehele artikel staat in de HP/De Tijd van deze week.