Spring naar de content

D66; waar stond die D ook alweer voor?

Hoe democratisch zijn ze bij D66? In Tilburg niet al té, bleek gisteren voorafgaand aan het raadsdebat over de toekomst van burgemeester Ruud Vreeman. D66-lijsttrekker Berend de Vries wilde Rita Verdonk de toegang tot de publieke tribune ontzeggen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Verdonk besloot gisteren naar Tilburg af te reizen omdat ze de hele kwestie rondom burgermeester Vreeman ‘stuitend’ vindt. Het Kamerlid wilde zich op de hoogte stellen van de situatie en eventueel Kamervragen stellen aan minister Guusje ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken. Een slimme zet van Verdonk, natuurlijk. Volgend jaar doet haar partij Trots op Nederland mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, onder meer in Tilburg. Het is dan altijd goed even je gezicht te laten zien.

D66-lijsttrekker Berend de Vries zag haar komst echter niet zo zitten. Hij had liever gezien dat ze het debat via internet volgde. Op Twitter ging hij nog even door. Zo noemt hij Rita Verdonk een ‘randverschijnsel’ en erg trots op Tilburg wordt hij er ook niet van.

CDA-Raadslid Erik de Ridder vindt het maar een ‘verkrampte reactie’ van De Vries. “Voor mij is iedereen welkom bij debat. We hebben niks te verbergen en houden het netjes, toch?”

Onderwerpen