Spring naar de content

Draaien: PvdA trekt ‘koude’-Kamervragen terug

De Partij van de Arbeid heeft haar Kamervragen over het uitstellen van de gemeenteraadsverkiezingen wegens de koude teruggetrokken, zo laat de griffie van het parlement zojuist aan HP/De Tijd weten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De vragenstellers Pierre Heijnen en Paul Kalma wilden dat staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld (CDA) een onderzoek zou instellen om de gemeenteraadsverkiezingen (nu of in de toekomst, dat bleef in het midden) uit te stellen vanwege de koude. Ook zou zij de Vereniging Nederlandse Gemeenten om een advies moeten vragen.

Het kwam de backbenchers te staan op een schrobbering van de fractie én partijleider Wouter Bos.  Zelfs internetdeskundige opiniemaker Francisco van Jole mengde zich in de discussie. Volgens hem probeerden De Telegraaf-media de PvdA ‘een hak te zetten met het onware verhaal dat de partij de gemeenteraadsverkiezingen wilde uitstellen’.

Al snel kwam de PvdA-spin in actie. Het zou niet om de komende gemeenteraadsverkiezingen gaan maar die in de toekomst. De situatie ligt nu dus wéér anders. De PvdA wil de gemeenteraadsverkiezingen nu dus opeens helemáál niet meer verplaatsen. Daar is een mooi woord voor.