Spring naar de content

Geert Wilders: ‘Lekker, van die foute, linkse, anarchistische bands’

Eindelijk weer een reden om dat blad van de goede interviews te kopen: Geert Wilders loopt leeg in de jongste editie van Playboy. Hier de zeven mooiste quotes. En een verrassend punknummer van Wilders’ jeugdliefde Dead Kennedys.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

DE MEEST ONWARE –> “Ik denk eerlijk gezegd dat er veel meer mensen zijn die Playboy lezen dan, bijvoorbeeld, NRC Handelsblad. Ik heb hem afgelopen zaterdag zelfs nog gekocht.”

DE VERRASSENDSTE (1) –> “Ik ben eigenlijk een heel lieve jongen. Maar ik ben wel recalcitrant.”

DE GRAPPIGSTE –> Over zijn vertrek bij de VVD: “De meeste mensen in Den Haag en veel van jullie collega’s dachten dat ze nooit meer iets van me zouden horen. Ik weet nog goed dat een journalist van de Wereldomroep mij die dag in de parkeergarage aansprak. Rutger van Santen was dat. Die heeft mij nooit aardig gevonden, heeft de meest verschrikkelijke dingen over me gezegd. Die dag zei hij dat ik talent had, maar dat ik nu binnen drie weken vergeten zou zijn.”

DE BIZARSTE –> “Ze waren me spuugzat bij de VVD. Ik had meer vijanden dan vrienden in de partij. Op een gegeven moment werd mij letterlijk verteld dat ik me beter moest gedragen, meer op mijn woorden moest letten en naar de kapper moest gaan. Dan kon ik misschien nog wel een keer in het kabinet komen.”

DE DUIDELIJKSTE –> Over Pauw & Witteman: “Ik vind het een verschrikkelijk programma. Ik vind het verschrikkelijke mensen.”

DE TREURIGSTE –> “Als ik naar mijn werk ga, dan doe ik meteen mijn iPod op, zodat ik de sirenes niet hoor. (…) Iedere dag met politie-escorte naar je werk… Dat went niet.”

DE VERRASSENDSTE (2) –> Over de muziek op zijn iPod. Staan er nog steeds Dead Kennedys op? “Niet meer, maar die vond ik vroeger wel leuk. Lekker, van die foute, linkse, anarchistische bands. Maar ze maakten wel goede muziek. Eerlijk is eerlijk.”

<object width=”410″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/UW8UlY8eXCk&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/UW8UlY8eXCk&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”344″></embed></object>

Onderwerpen