Spring naar de content

‘De Holocaust is overdreven’

Gedoe op het complotblog www.argusoog.org. Na een weinig fijnzinnig artikel over het conflict tussen Israël en de Palestijnen kwam een stroom nog veel minder fijnzinnige reacties los. “De Holocaust is overdreven.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op Argusoog worden opvallend veel bijdragen geplaatst waar de vloer wordt aangeveegd met Israël. Dit keer draait het om een artikel van Arend Zeevat, samen met astrologe Lea Manders een van de mensen achter de Partij voor Mens en Spirit (gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam: 1009 stemmen, in Eindhoven 360).

Het voert te ver om Zeevats maatschappijvisie hier te ontvouwen, belangstellenden krijgen hier een indruk. Maar ook in het gewraakte stuk op zijn eigen website toont hij zich van zijn fijnbesnaarde kant: “Wanneer de nazi’s in WOII iets dergelijks [het ‘terroriseren’ van de Palestijnen door Israël – MT] in de door hun bezette gebieden zouden hebben gedaan, zou dat nu nog in onze geschiedenisboeken staan. Terwijl in diezelfde tijd verzetsstrijders in Nederland tegen de Duitse overheersers tot helden werden gebombardeerd. Met hun verzetsacties schuwden ook zij het geweld niet. Maar evengoed waren het helden.”

Het artikel leverde een stroom van mallotige reacties op. Daartussen troffen we natuurlijk ook de in Thailand woonachtige Aart van Wijngaarden die recentelijk op zijn weblog de aanslagen van 9/11 toeschreef aan de Mossad en de CIA. Citaat van Aart: “Inderdaad is de Holocaust overdreven. De gedenksteen bij Auschwitz, die het aantal daar omgekomen mensen weergeeft, is in 1990 gewijzigd naar 1,5 miljoen, waarvan 900.000 joden. Sedert 1945 stond daar nog 4,5 miljoen. Moet dan ook niet 6 miljoen met 3 miljoen worden verminderd? Norman G. Finkelstein schreef daar een boek over: De Holocaust Industry. We moeten vooral blijven herinneren, dat er in de 2e wereldoorlog zoveel joden zijn omgekomen, de rest van de omgekomenen is minder belangrijk.”

En dan deze: “Het leek er even op, dat Obama, Biden en Clinton die clan rond Netanyahu tot de orde zou roepen, maar vandaag bond Obama weer in en sprak verzoenende taal. De Zionistische ratten rondom zullen hem wel te verstaan hebben gegeven, dat hij anders net als JFK op zijn rug richting kerkhof zal verdwijnen. Want zo zijn de manieren van de Zionisten.”

Toen de bijdragen van de lezers steeds meer op de persoon werden gericht, voelde Argusoog zich genoodzaakt in te grijpen. “Met name dit onderwerp trekt vele malafide krachten aan die iedere publicatie hierover aan willen grijpen om hun eigen negativisme ongecontroleerd te kunnen uiten.”