Spring naar de content

Pluim voor Job Cohen, zo kan het ook

Er mag ook wel eens goed nieuws gemeld worden. Want wat te denken van oud-burgemeester Job Cohen? Hij ziet af van zijn wachtgeld en laat zich niet compenseren door de Partij van de Arbeid. Transparante PvdA-burgemeesters, het kán dus wel. Kijkt u even mee?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Cohen ziet namelijk af van het wachtgeld waar hij recht op heeft en gaat tevens meer huur betalen voor de ambstwoning aan de Herengracht 502. Hij mag daar voorlopig blijven, maar moet weg zijn als er een nieuwe PvdA-burgemeester is gevonden. Cohen betaalde in 2009 twaalf procent van zijn bruto inkomen, 1239,10 euro per maand. Er zal nu een bedrag worden afgesproken dat echter niet marktconform zal zijn. De Belastingdienst gaat ‘de passende vergoeding’ toetsen. We zijn benieuwd.

De PvdA gaat het wachtgeld niet compenseren. “Daar hebben we het helemaal niet over gehad. Als het nodig is, gaan we wel praten,” zegt Cohen tegen Het Parool. Transparante PvdA-burgemeesters, het kan dus wel!

Onderwerpen