Recht in Suriname: Bouterse gaat vergeving vragen

bouke sonnega 21 jul 2010 Politiek

“Sorry” is blijkbaar genoeg in Suriname. Volgens bisschop Steve Meye, geestelijk leider van Bouterse, wil de nieuwe president van de oude kolonie na zijn inauguratie om vergeving vragen voor de Decembermoorden. Da’s lief van ‘m.

Blijkbaar is Bouterse in de veronderstelling dat de nabestaanden daar wel mee akkoord zullen gaan. Volgens Meye kan Bouterse niet anders. “Hij draagt dan dezelfde verantwoordelijkheid als toen de moorden plaatsvonden. Dit is het juiste moment voor verontschuldigingen,” zegt de bisschop in het Nederlands Dagblad.

Overigens is de bisschop er zeker van dat de here god de moordenaar als president wilde. “Ik heb er vertrouwen in,” zo laat hij weten.

En Bouterse lijkt er nog mee weg te komen ook. De steun in Suriname is enorm. De Megacombinatie, waar ook de NDP van Bouterse deel van uitmaakt, haalde ruim 40 procent van de [[popup file=”2010-07/boutersepartij.png” description=”stemmen” align=”inline” ]]. In Nederland is de toekomstige president in ieder geval niet welkom. De voor drugssmokkel veroordeelde Bouterse mag netjes buiten blijven wachten.

Reageer op artikel:
Recht in Suriname: Bouterse gaat vergeving vragen
Sluiten