Spring naar de content

Gefrituurde tarantula, gebakken penisvis en kabeljauwsperma toe

Waarschijnlijk heeft u de eerste bammetjes met kaas reeds achter de kiezen, dus dit item lijkt voor nu wel even veilig. Mocht u alsnog uw verantwoorde ontbijt over het toetsenbord draperen – don’t shoot the messenger: het was fotograaf Neil Setchfield die het nodig vond de aardbol rond te reizen om ‘s werelds smerigste meest exotische gerechten op te duikelen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Setchfields dappere queeste begon drie jaar geleden, toen hij op een markt in Cambodja een zak gefrituurde tarantula’s op de kop tikte. Hoewel de achtpotige lekkernijen ongetwijfeld hevig lonkten, nam hij ze eerst mee naar zijn hotelkamer om de krokante beestjes smaakvol op de foto te zetten. En dat zette Setchfield aan tot het compileren van een boek genaamd YUCK! The Things People Eat

Het resultaat is een verzameling van tweehonderd bizarre gerechten die Setchfield naar eigen zeggen stuk voor stuk heeft gegeten. En dan ben je wat ons betreft een held.

We noemen enkele delicatessen die de revue passeren: gefrituurde rivierkikker, gebakken duivenkopjes, de befaamde stierenballen, [[popup file=”2010-10/kangoeroestaart.jpg” description=”kangoeroestaart” align=”inline” ]], sperma van de kabeljauw, rauwe eendenbloedsoep, Koreaanse penisvis, zeekomkommer, schapenlul en zee-egels

“Vooral in China en aangrenzende Aziatische landen eten ze de meest bizarre en vaak wanstaltige gerechten. Zolang het beweegt, koken ze en eten ze het,” aldus Setchfield.  

Onderwerpen