Spring naar de content

Het moddergooien is begonnen: in Amsterdam nu ook GroenLinks A en GroenLinks B

Zette D66 in de hoofdstad al de trend door in de deelraad West met een D66 A en een D66 B te opereren, GroenLinks doet nu hetzelfde in Nieuw-West.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Grote ruzie binnen de GroenLinks-tweemansfractie in het stadsdeel leidde tot een splitsing. Fractievoorzitter Avni Turgut leidt nu de GroenLinks-fractie, Serdar Akyol is voor zichzelf begonnen. Van de goede sfeer tijdens de nieuwjaarsreceptie – “Onder het genot van een hapje en drankje werd de oproep om goed te communiceren direct in praktijk gebracht!”- is inmiddels niets meer te merken. Het moddergooien is begonnen.

“Als Akyol kritiek krijgt, wordt hij boos en emotioneel. We hebben hem trainingen en cursussen aangeboden om met zijn rol als volksvertegenwoordiger om te gaan, maar hij kan niet goed luisteren. En hij kwam de laatste tijd steeds minder,” zegt fractievoorzitter Turgut over oud-collega Akyol. “Hij zou zelf een training moeten volgen,” riposteert die laatste. Ingewijden omschrijven het optreden van GroenLinks tot nu toe in de raad als zeer zwak: “Ze komen meestal niet verder dan: ‘Ik sluit me aan bij PVDA’. Nooit is er sprake van een eigen inbreng.”

Wellicht dat het iets is met het grondwater in het westen van Amsterdam. Begin vorig jaar viel D66 al uiteen in een D66 A en een D66 B.

Onderwerpen