Spring naar de content

Rusland zonder gekken

Volgens de website Russia without Fools moeten gehandicapte Russische burgers iedere twee jaar een document inleveren waarin ze bewijzen dat ze nog steeds gehandicapt zijn. Ook iemand zonder armen of benen moet gecheckt worden - want stel je voor dat die missende ledematen opeens zijn aangegroeid?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De website is een initiatief van president Medvedev en zijn aanhang en geeft aan iedereen de mogelijkheid om melding te maken van absurde ervaringen met de bureaucratie of om zijn of haar mening te geven over rare en onnodige wetten.

Volgens TIME heeft de Russische president de website gestart om burgers de mogelijkheid te geven hun ontevredenheid over de overheid online kwijt te kunnen. Medvedev wil voorkomen dat de protesten van december, waarbij burgers de straat op gingen in het grootste protest sinds de val van de Sovjet-Unie, worden herhaald. Dat lijkt te werken: op de dag dat Russia Without Fools gelanceerd werd, kreeg de site 135.000 bezoekers. Dit komt ongeveer overeen met de massa protesterende burgers in januari.

De website is niet de enige site waarop mensen hun ervaringen kwijt kunnen. Een paar maanden geleden werd A Country Without Stupidities al opgericht. Deze site heeft overigens geen directe link met de Russische overheid.

Onderwerpen