Spring naar de content

Geert Wilders en de lange arm van Erdogan in de PvdA

Naast het voeren van debatten maken onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen. HP/De Tijd maakt ‘s maandags een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici, die natuurlijk ook gewone mensen als u en ik zijn. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Esther Ouwehand
De actie van de Partij voor de Dieren heeft succes gehad. De natuurvrienden kochten massaal natuurgebieden op die door Staatsbosbeheer in de uitverkoop waren gedaan. Daar is de natuurbeheerder nu mee opgehouden. Winst dus, voor de club van Marianne Thieme en Esther Ouwehand.

Madeleine van Toorenburg
Onze favoriete weekendse Twitteraar van het Binnenhof is Helma Nepperus. De avonturen van poes Sjors tijdens het doornemen van de fractiepost zijn ongeëvenaard. Ook CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg is er dol op.

Grace Tanamal
De Partij van de Arbeid verkeert in zwaar weer. In de peiling van Maurice de Hond keldert de partij naar een bijzonder laag niveau (hoewel de natte vinger van Maurice… enfin). Ondanks dat was er voldoende animo voor de nieuwe ledendag in de Tweede Kamer zaterdag. En er kon nog een presentje van af ook voor een nieuw lid.. Go PvdA!

Geert Wilders
Nou ja, go PvdA…  Kamerlid Selçuk Öztürk verklaarde zich dit weekend niet onder de indruk van het geweld in het Turkse Istanboel. PVV-leider Geert Wilders, toch al geen groot fan van president Erdogan, was uiteraard niet gelukkig met de uitspraak. Hij repte – zeer chique – van een ‘lange arm van Erdogan in de Partij van de Arbeid’. Wat ons betreft de politieke #hastagvandeweek!

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook