Spring naar de content

Viviane Leezer: animal animation

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 20-jarige Viviane Leezer uit Leiden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Viviane Leezer (Voorburg, 1993) zit in het laatste jaar van de opleiding Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, afstudeerrichting: Digital Craft. Na haar studie wil ze zich ontwikkelen tot multidisciplinair animator/illustrator.

Over haar werk
‘Mijn werk is ambachtelijk en analoog. Als ik met digitale software werk, zoals Photoshop of Illustrator, zorg ik altijd dat het net lijkt of ik het met de hand heb gemaakt. Mijn illustraties moeten iets unieks behouden. Als ik met de hand werk, werk ik het liefst met ecoline en linodruk. De illustraties die ik maak hebben vaak een link met dieren (mijn beide ouders zijn dierenarts, dus dat heb ik van huis uit meegekregen) en ogen stoer en sportief. Net als ik.’

Meer werk van Viviane Leezer vindt u hier.

VL 1 VL 2 VL 3 VL 5
VL 4VL 6 VL 7 OLYMPUS DIGITAL CAMERA VL 9
VL 11

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  
Volg HP/ De Tijd op Facebook