Spring naar de content

Geert & de vrouwtjes: hoe zat het ook alweer?

Nu Geert Wilders de 27-jarige Vicky Maeijer op plek twee heeft gezet op de PVV-lijst voor de Europese Verkiezingen, vragen wij ons af: hoe zat dat ook alweer tussen Geert & de vrouwtjes?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Vorige maand schreef Carine Damen een zeven pagina tellend artikel in HP/De Tijd waarin vijf ex-PVV’ers uit de school klapten. De uitspraken over de spanning tussen de seksen logen er niet om. Een ex-Kamerlid:  “Tijdens fractievergaderingen maakte ik vaak mee hoe vrouwelijke fractiegenoten vochten om de aandacht van Wilders. In hun ogen zag ik lust, als ze naar hem keken. Fleur Agema en Lilian Helder zijn hierdoor elkaars grootste vijanden. Zij vechten nietsontziende catfights uit, waar iedereen bij is.”

'De trouwe tien' op de PVV-lijst voor de Europese Verkiezingen. Pal naast Wilders (plaats 10) staat Vicky Maeijer (plaats 2). Fleur Agema staat wel op de foto, maar niet op de lijst.
‘De trouwe tien’ op de PVV-lijst voor de Europese Verkiezingen. Pal naast Wilders (plaats 10) staat Vicky Maeijer (plaats 2). Fleur Agema staat wel op de foto, maar niet op de lijst.

En: “Tijdens een buitenlandse reis vraagt Wilders medewerksters in bikini aan het zwembad te verschijnen. Na een trip met Wilders en Fleur kreeg ik ineens bikinifoto’s van Fleur ge-appt.”

Zegt ee ex-PVV'er: "Lilian Helder en Fleur Agema lijken wel verliefd op Geert, ze dwepen met hem. Onderling vochten ze een nietsontziende concurrentiestrijd uit."
Zegt een ex-PVV’er: “Lilian Helder en Fleur Agema lijken wel verliefd op Geert, ze dwepen met hem. Onderling vochten ze een nietsontziende concurrentiestrijd uit.”

Maar ook: “Toen ik Kamerlid was is op mijn werktafel seks bedreven. Dat is me later verteld. Het idee dat mensen mijn werkkamer binnenkwamen als ik er niet was, vond ik bedreigend.”

Plus: “Fleur is echt het type dat in een sekte zou gaan. Ze is eenzaam, labiel, en ze aanbidt Wilders. Hij heeft haar in zijn macht. Wilders’ perswoordvoerster was jong, aantrekkelijk en altijd met Geert weg. Ze had blinde bewondering voor hem.”

Diezelfde woordvoerster ging volgens een voormalig PVV-Kamerlid geregeld met Geert Wilders op reis. “Wat ze dan samen deden, daar gingen geruchten over. Zij is later verstoten. Met bijna alle vrouwelijke medewerksters heeft hij een rare relatie. Ze moeten dag en nacht voor hem klaar staan. Hij commandeert ze, ze mogen met niemand praten en hij zoekt de seksuele grenzen op met zijn opmerkingen. Bijvoorbeeld: ‘Ga eens in campagnetijd in bikini voor de webcam zitten.’ Die meiden vereren Wilders. Een paar zeiden letterlijk tegen me: ‘We zitten gewoon in een sekte.'”

Affiche voor PVV Zuid-Holland, met lijsttrekker Vicky Maeijer.
Affiche voor PVV Zuid-Holland, met lijsttrekker Vicky Maeier.

Wel/geen affairettes
Vicky Maeijer, de 27-jarige number two op de Europese lijst, is zo’n trouwe medewerkster. Als tiener liep ze stage bij de PVV-fractie in de Tweede Kamer, op haar 20ste werd ze beleidsmedewerkster in Den Haag en na een uitstapje naar Brussel schopte ze het op haar 24ste tot lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. (Waar natuurlijk niet mee gezegd is dat ze iets met Geert Wilders heeft gehad.)

De geruchten over losse zeden binnen de Partij voor de Vrijheid zijn niet nieuw. In 2010 schreef Wilders’ biograaf Meindert Fennema al dat Wilders geheime Haagse ‘affairettes‘ had. Bewijzen hiervoor leverde hij overigens niet – en volgens journalist Kustaw Bessems heeft Fennema één en ander verzonnen.

In hetzelfde jaar deed de VPRO er nog een schepje bovenop in de documentaire Wilders, The Movie. Geert Wilders zou zich met verslaafde prostituees inlaten, was de beschuldiging. “Ik stond met Geert Wilders in de lift. En die meid was een junk, zeg maar. En die tippelde,” beweert een anonieme meneer in de Engelstalige trailer van de documentaire. Na berichten op deze website hierover werd de passage over hoerenlopen snel uit de docu geknipt.

Gelukkig hebben we de beelden nog. Het gewraakte moment begint na 1.24 minuten.

Onderwerpen