Spring naar de content

Weekblad HP/De Tijd: alles over de PVV-sekte, de Heyboer-vervalser ontmaskerd en het nieuwe niet-neuken

In de uitgebreide digitale weekeditie van HP/De Tijd vindt u onderwerpen uit ons nieuwe papieren magazine, een selectie van de beste artikelen van onze website, en stukken uit eerdere nummers van ons blad. In een fraai vormgegeven, interactieve pdf, die u bijvoorbeeld op uw tablet kunt lezen. Het echte weekbladgevoel voor het weekend! Hieronder enkele onderwerpen die u in de weekeditie kunt lezen:

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

heyboerDe Heyboer-vervalser ontmaskerd
Dinsdag begon de rechtszaak tegen de 71-jarige Amsterdammer Robbert de B. wegens de vervalsing van 4500 werken van Anton Heyboer. Als ‘professor Bijvoet, van de universiteit’ verkocht hij de etsen aan de Anton Heyboer Winkel in Amsterdam. Wie is deze mysterieuze figuur? Maakte hij de werken zelf? Bert Nijmeijer, de biograaf van Anton Heyboer, maakte een reconstructie.

Wilders geeft aftrap PVV-campagneDe PVV-sekte
Volgens de peilingen de grootste partij van het land, volgens vijf uitgetreden volgelingen een partij die steeds meer op een sekte gaat lijken. Sekte-expert Carine Damen laat hen aan het woord over vrouwelijke fractieleden die vechten om aandacht, mannelijke fractieleden met een strafblad, en degene om wie alles draait: Geert Wilders. Lees het 4.000 woorden tellende artikel uit het maart-nummer van HP/De Tijd in het weekblad.

sekspolitiekHet nieuwe niet-neuken
Vandaag vindt in Antwerpen het symposium ‘Seks = Politiek’ plaats, met seksuoloog Rik van Lunsen als dagvoorzitter. Hij zal onder meer spreken over seks als explosief fenomeen dat reputaties kan maken en breken, en een pleidooi houden voor een ander beleid op het gebied van seks. “Wij scoren als Nederlanders qua seksueel welzijn niet meer dan een zes-en-een-half. Er is dus nog heel veel leed.”

Kroonenberg in HP/De Tijd wél correct geciteerdkroonenberg-150x150
Er was afgelopen week(end) veel te doen om het interview in HP/De Tijd waarin schrijfster Yvonne Kroonenberg ‘primitieve’ Drenten (en inwoners van Amsterdam-Noord) beledigde. Kroonenberg beweerde dat ze ‘lomp geciteerd’ was, terwijl ze eerder tegenover RTV Drenthe had gezegd de HP-interviewer niets te verwijten. Ook wekte ze de indruk dat HP/De Tijd niet zorgvuldig met de journalistieke codes was omgesprongen. Dat is allerminst het geval.

 

Klik op de afbeelding hieronder om het weekblad te lezen.week 17 screenshot