Spring naar de content

Sierd de Vos (ex-NOS): ‘NOS verkwist belastinggeld in Brazilië’

Nog acht dagen tot het WK Voetbal. Hoe berichten de media over het grootste sportevenement ooit? Dit zijn de krenten uit de pap.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

De kans dat Oranje succesvol zal zijn is miniem, maar wat gebeurt er als Nederland straks dan toch wereldkampioen voetbal wordt? “The country is gonna go crazy. We are all gonna go outside, jumping in Sloggi underwear and have one big party,” aldus een niet nader te noemen spelersvrouw.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

—————

Juist ja. Gelukkig zijn daar nog de vaderlandse tv-makers die traditiegetrouw elkaar de hersens inslaan vlak voor een groot voetbaltoernooi. Dit keer bijt sfeerfilmpjesmaker/cultcommentator Sierd de Vos (ex-NOS, thans Sport1 en RTL) het spits af in de VARA Gids. “Voor VI Oranje ga ik tijdens het WK in Brazilië iedere dag een item maken over het Nederland Elftal. Dat doe ik samen met vier anderen. De publieke omroep komt met een groep van vijftig mensen. Het is ongelooflijk om te zien hoeveel er verkwist wordt bij de publieken. Daar zouden politieke partijen eens vragen over moeten stellen.”

Tijdens zijn vijftienjarige verblijf bij de publieke omroep hoorde je hem er nooit over, maar De Vos vindt dat daar dus voornamelijk belastinggeld door het toilet wordt gespoeld. “Neem programma’s als De Reünie en Het mooiste meisje van de klas. Die zijn alleen maar gemaakt om zo veel mogelijk te kunnen reizen op kosten van de belastingbetaler. Het mooiste meisje van de klas woont altijd in New York, Hawaii of Montreux. Nooit in Emmen. Hetzelfde bij De Reünie: de beste verhalen moeten ze halen bij die oud-klasgenoten die zijn geëmigreerd naar Hongkong of Johannesburg.”

—————

Over zijn nieuwe schnabbel bij het dagelijkse voetbalpraatprogramma van Johan Derksen is Sierd de Vos opvallend lauw in het VARA Gids-interview: “Hoewel ik meewerk aan VI Oranje, kijk ik de reguliere uitzendingen van Voetbal International niet zo vaak.” Een diplomatiek antwoord, aangezien zijn nieuwe broodheer Johan Derksen Sierds egocentrische commentaar eerder volledig afbrandde.

De felicitatie van Sierd de Vos, onlangs ter gelegenheid van Derksens 65ste verjaardag, was dan wel weer meesterlijk.

—————

Het is overigens de vraag wanneer de vete tussen de NOS en RTL weer oplaait. Naar het schijnt heeft de ‘vies dikke‘ Jack van Gelder (NOS) nog een appeltje te schillen met zijn RTL-concurrent Wilfred ‘onderkruipsel’ Genee.