Spring naar de content

Gemeente Rijssen-Holten doet een Hilhorstje

Niet alleen in Amsterdam vinden ze het moeilijk om de juiste bedragen over te maken naar bijstandsgerechtigden en/of uitkeringstrekkers. In de Overijsselse gemeente Rijssen-Holten is gisteren twee keer zoveel geld overgemaakt naar 300 mensen die in de bijstand zitten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

Door een administratieve fout, zoals de gemeente Rijssen-Holten het zelf noemt in een summier berichtje op de eigen site, zijn uitkeringen twee keer betaald in plaats van de gebruikelijke één keer. Kosten: 250.000 euro. De gemeente heeft de ontvangers van het extra belastinggeld verzocht om “de tweede betaling het liefst meteen maar uiterlijk binnen een week terug te storten“.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De onbenullige actie van de gemeente doet denken aan de giga-blunder van de afdeling van voormalig Amsterdamse wethouder van Financiën Pieter Hilhorst (PvdA). Hilhorst, die zelf wel kon lachen om de 188 miljoen die hij onterecht overboekte naar mensen in de bijstand, verlangde eveneens dat het bedrag weer werd teruggeboekt naar de gemeente.

Nog steeds zijn miljoenen euro’s zoek in de gemeente Amsterdam. Die komen nooit meer terug. Maar Hilhorst is ‘m gevlogen na de blunder en de slechte uitslag van 19 maart voor zijn PvdA. De vraag is dus wat de verantwoordelijk wethouder in Rijssen-Hilhorst gaat doen. Neemt hij ook de benen na de blunder van 250.000 euro? Zo ja, dan is de kans nogal groot dat ook daar een deel van het geld nooit meer wordt teruggevonden.

De mensen in de bijstand lachen intussen in hun vuistje. Zolang incompetente gemeentebestuurders en hun financiële afdelingen af en toe door een “administratieve fout” extra geld overmaken, hoeven zij niet op zoek naar een nieuwe baan.