Spring naar de content

Vijf memorabele tv-optredens van Joan Rivers (1933-2014)

De Amerikaanse Joan Rivers is gisteravond overleden op 81-jarige leeftijd aan complicaties na een hartaanval. Met een gezicht als een barbiepop en vlijmscherpe humor die niet zelden ten koste ging van anderen en van haarzelf, groeide Rivers uit tot een comédienne die showbizzrubrieken in binnen- en buitenland maar al te graag om haar mening vroegen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Of het nu haar comedyshows waren, haar talkshows, haar reallifesoap of haar kritiek op beroemdheden in het programma Fashion Police – Rivers was hilarisch en vaak keihard. Een selectie uit haar televisieoptredens.

5. Holocaustgrapje
Tijdens een optreden in Good Morning America liet Rivers zich uit over Mel Gibson, die antisemitische uitspraken had gedaan over de agenten die hem hadden gearresteerd wegens rijden onder invloed. Rivers, zelf joods, ging in discussie met een goede vriendin van Gibson, Whoopi Goldberg. En ze betrok de Holocaust in haar verhaal.

4. Gebroken glas, een bitch slap en een tirade
In het Amerikaanse Comedy Central Roast krijgen tv-persoonlijkheden de kans om collega’s tot op het bot af te branden. En Rivers mocht natuurlijk ook.

3. Je draagt leren schoenen? Hou dan je mond!
In een interview met CNN werd Rivers ondervraagd over de vaak felle kritiek die ze geeft over de kledingstijl van bekende gezichten in Fashion Police en haar recent verschenen biografie. Of er niet een grens was. Rivers vond het interview te negatief, en breide er een eind aan – in stijl.

2. De Cleveland kidnappings
Toen in april dit jaar bekend werd dat drie vrouwen in het Amerikaanse Cleveland jarenlang waren vastgehouden in een kelder, zat Joan Rivers met haar dochter in de Today Show. De interviewster vroeg hoe het was om na al die jaren nog bij elkaar in huis te wonen. Een voorzet was gegeven.

1. Dood aan de Palestijnen
Haar meest recente controverse ontstond nadat een cameraploeg Rivers bevroeg over de situatie in Israël. Rivers deed felle uitspraken over de Palestijnen. De verslaggever legde haar vervolgens het aantal gestorven Palestijnen voor, Rivers antwoordde: “Good.”