Spring naar de content

Fotoserie: de tastbare emoties van Marit Zandbergen

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Marit Zandbergen uit Zwolle.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Marit Zandbergen (Port Moresby, 1976) studeerde in 2014 af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle, afstudeerrichting: Fine Art.

Over haar werk
“Het maken van beelden is voor mij een manier om na te denken over emoties. Door de essentie daarvan vorm te geven kan ik ze relativeren en een plek geven. Mijn drijfveer is dus heel persoonlijk, maar menselijke emoties zijn universeel. Mijn doel is om iets te maken wat herkenning oproept – iets wat kan ontroeren, inspireren en uitdagen tot reflectie.”

“Het centrale thema in mijn werk is de mens en zijn houding tegenover zichzelf en zijn omgeving. Ik concentreer me daarbij op het innerlijk van de mens, zijn gevoelsleven. Emoties staan in verhouding tot je lichaam: je voelt emoties in je lijf, als onderdeel van het lichaam. In mijn beelden wil ik die emoties tastbaar maken, soms letterlijk tot een object maken waarmee het lichaam zich moet verhouden.”

“De materialen die ik gebruik maken wezenlijk onderdeel uit van mijn werk. De specifieke eigenschappen van een stof of de associaties die een materiaal bij me oproepen, spelen allemaal een rol bij de keuze voor het materiaal waarmee ik ga werken. Bij het vormgeven van mijn beeld – het liefst ambachtelijk – streef ik naar harmonie en naar een duidelijke, heldere vormentaal.”

Meer werk van Marit Zandbergen vindt u hier.

1 (1)
RGB (2013)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zonder titel (2013)
3 (1)
Archetype (2014)
4 (1)
Randfiguur III (2012)
5 (1)
Randfiguur II (2012)
6 (1)
Pieta (2014)
7 (1)
Elytra (2014)
8 (1)
Waar dwarrelen je brengt (2015)
9 (1)
Waar dwarrelen je brengt (2015)
10 (1)
Zonder titel (2015)

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.