Spring naar de content

Feesten, drank en drugs: escapisme als medicijn tegen de dagelijkse sleur

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Alysha Polak uit Nijmegen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Alysha Polak (Veghel, 1990) studeerde dit jaar af aan AKV Sint Joost in Breda. Afstudeerrichting: fotografie.

Over haar werk
“Het willen ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen is iets van alle tijden. Het liefst wil iedereen in zijn vrije tijd iets leuks gaan doen, zonder te denken aan de besognes van alledag. Maar de manier waarop we dat doen, en dan bedoel ik jongeren in het specifiek, hangt samen met de tijdsgeest. Anno 2015 wordt er van jongeren steeds meer identiteit verwacht. De zoektocht naar je eigen identiteit, de verwachtingen die mensen van je hebben waarmaken en jezelf – bijvoorbeeld via Facebook en Instagram – zo voordelig mogelijk presenteren naar de buitenwereld levert veel stress op. Geen wonder ook dat vrije tijd steeds belangrijker wordt.”

“In mijn fotoserie Wie bouwt er nooit eens luchtkastelen laat ik zien hoe mijn vrienden hun vrije tijd invullen en hoe het escapisme hun levensvisie is geworden en het antwoord is op de problemen van de moderne tijd. In de serie laat ik zien hoe jongvolwassenen (20 – 26 jaar) bezig zijn met de toekomst, maar tegelijkertijd hoe ze dit in hun vrije tijd los kunnen laten. Werk en studie staan in het dagelijks leven centraal, maar daarna is het tijd voor een grote dosis onbezonnenheid: feesten, gezelligheid en af en toe drugs. Ik heb deze vrijetijdsbestedingen vastgelegd als documentair fotograaf, waarbij het beeld van escapisme door middel van wegwerpcamera’s is vastgelegd, door het hier-en-nu-gevoel van deze momenten te onderstrepen.”

Meer werk van Alysha Polak vindt u hier.

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-1

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-2

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-3

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-4

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-5

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-6

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-7

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-8

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-9

 

AlyshaPolakLuchtkastelen300715-10

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.