Spring naar de content

Zien dit Weekend: Matthijs en Leo, het Witte Huis & God in Brussel

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Verhuizen in het Witte Huis
Bij het aantreden van een nieuwe president moet er veel in stelling gebracht worden. De machtswisseling laat ook het Witte Huis niet ongemoeid. In de documentaire Verhuizen in het Witte Huis wordt een kijkje gegeven in het verhuisproces. De documentaire toont de hoge druk en de stressmomenten om bijvoorbeeld de foto’s aan de muur.
‘Verhuizen in het Witte Huis’, vrijdag 5 november om 20.30 uur op RTLZ 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

J. Edgar
Jarenlang was hij het hoofd van de Federal Bureau of Investigation (FBI). De filmt kijkt terug op het privéleven van J. Edgar Hoover, waarin geruchten over zijn relaties een belangrijke rol speelden. In de film is er ook plek voor zijn werk bij de dienst met wisselende presidenten en grote zaken als de Lindberghkidnapping. De rol van J. Edgar wordt gespeeld door Leonardo DiCaprio, waarvoor DiCaprio een Golden Globe-nominatie ontving.
‘J. Edgar’, vrijdag 6 november om 21.05 uur op Canvas

Close-up Kehinde Wiley
Kehinde Wiley, een Afro-Amerikaanse schilder uit New York. Wiley (1977) is bekend om kleurrijke schilderijen waarin ze variaties maakt op klassieke schilderijen. Maar waar in de klassiekers een persoon met een blanke huidskleur de hoofdrol opeist, wordt die in de werken van Wiley vervangen door zwarte mannen. De ‘Zwarte Schoonheid’  biedt een kijkje in de beleefwereld van deze atypische kunstenaar.
‘De Zwarte Schoonheid’, zaterdag 7 november om 10.25 uur op NPO1

Matthijs en Leo voor tiende keer terug met ‘Nacht’Portretten dj's Top 2000 -HP
Liefhebbers van de Top 2000 à Gogo opgelet. Het wonderduo op het gebied  van muziekprogramma’s keert ook dit jaar terug met de ‘Nacht van de Popmuziek’. Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis zullen ons in de tiende editie weer overladen met muzikale anekdotes, concertfragmentjes en muziekfeitjes. Wat heeft de ‘Nacht van de Popmuziek’ dit jaar te bieden? Onder meer een samenwerking tussen de zangeres Peggy Lee en Toots Thielemans, het eerste optreden van de Alabama Shakes in Amsterdam en de band Taste met de gitaarlegende Rory Gallagher komen voorbij en er is aandacht voor het vijftig jaar oude My Generation van The Who. Een must voor muziekfans.
‘De Nacht van de Popmuziek’, zaterdag 7 november om 22.40 op NPO3 

Le tout nouveau testament (****)
Een film van Jaco Van Dormael, met één van de beste set-ups van de laatste jaren: God bestaat en woont in een flatje in Brussel. Met zijn computer haalt hij allerlei vervelende dingen uit met de mensheid. Zijn dochter is zijn gedrag echter helemaal zat en besluit met haar broer wraak te nemen. Ze schrijven een ‘nieuw testament’ samen met enkele normale burgers, met alle gevolgen van dien voor de hele wereld. De film is rijk aan details en is soms sober, soms extravagant. ‘Het lef om zo’n film te maken hebben wij in Nederland helaas nog niet gezien,’ constateerde HP/De Tijd.