Spring naar de content

Dat was moeilijk kiezen tussen Geert Wilders en Youp van ‘t Hek

Gisterenavond viel ik na een half uurtje in Wigwam, het programma van Youp van ‘t Hek dat door de NPO werd uitgezonden. Zoals dat gaat tegenwoordig had ik mijn iPad bij de hand en hield ook een beetje het nieuws in de gaten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Hans van Brussel

Ik had zin in een avondje lachen, bij voorkeur om foute grappen. Ik had Van ‘t Hek een tijdje niet gezien en dan ben je altijd bang dat bij hem op enig moment ook de verzuring toeslaat die Freek de Jonge jarenlang in z’n greep hield. Daar bleek bij Youp geen sprake van, die slaat nog gewoon als een jonge hond van zich af.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maar op een zeker moment had ik toch moeite om mijn aandacht bij de tv te houden, op mijn iPad kwam het verkiezingsprogramma van Geert Wilders binnen. Ik moet zeggen: dat is ook keiharde humor. En wel van het soort dat we in Den Haag veel te weinig zien.

Youp was mij even – Geert schrijft het allemaal zo kort en bondig op – kwijt. Maar mijn avond kon niet meer stuk, twee komieken in één simultaansessie, kom er eens om. Het begint bij mij dan ook direct te jeuken, zou ik niet toch nog eens…

Voor dit moment zet ik mij aan het doorrekenen van Geerts partijprogramma, vooral die 7,1 miljard als opbrengst van de de-islamisering intrigeert me. Ik vind het veel te weinig, het is niet veel meer dan één procent van BBP. Ik kom er bij u op terug. Intussen vraag ik bij het partijbureau de onderbouwing op. Want ik ben altijd bereid om te leren.