Spring naar de content

Recensie: Leven en laten leven van Hendrik Groen

De Hendrik Groen-rage is nog altijd niet geluwd. Na de beide bestsellende romans over de vrolijkste bejaarde van Nederland volgden een tv-serie en een theaterbewerking. Ook in diverse buitenlanden is Groen een hit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thomas van den Bergh

Hendrik GroenVoor al die fans zal de nieuwe Groen misschien even schrikken zijn. In Leven en laten leven vertoeven we niet meer tussen tachtigjarigen in het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord. Hoofdpersonage Arthur Ophof is een vijftiger, woonachtig in Purmerend, ongelukkig getrouwd met de suffe Afra, en werkzaam ‘in het wc-papier’. Lulliger kan niet.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Om aan dit ingedutte bestaan te ontsnappen, smeedt Ophof samen met zijn vrienden een drastisch complot. Met zichtbaar vertelplezier laat Groen dit plannetje hopeloos ontsporen.

In vergelijking met de beide Groen-dagboeken draait dit boek meer om de plot. Maar in Ophofs relativerende levenshouding herkennen we toch veel van Hendrik Groen, het romanpersonage. De liefhebbers zullen tevreden zijn.

Hendrik Groen
Leven en laten leven
Meulenhoff
€19,99

Onderwerpen