Spring naar de content
bron: anp

Een rammelend proces-verbaal

Niet-geverifieerde beweringen, suggesties, insinuaties en vage kwalificaties - het proces-verbaal dat Sidney Smeets de das omdeed rammelt werkelijk aan alle kanten, vindt Jan Kuitenbrouwer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Kuitenbrouwer

Als een publieke figuur voor het oog van de natie in ongenade valt, en de lawine van afkeuring door het dal raast, probeer ik me altijd voor te stellen hoe zo iemand er op dat moment aan toe is. Waar heeft hij (of zij) z’n toevlucht gezocht, heeft hij gezelschap, staat de televisie aan of juist uit, wordt er gerookt, gedronken, zijn de gordijnen open of dicht, staat er pers voor de deur? Afgelopen dagen had ik het met Sidney Smeets. Het zal je overkomen, in een paar dagen tijd van kersvers kamerlid voor een keurige politieke partij tot nationale pederast. ‘Seksueel roofdier’.

Pim Fortuyn hield er seksueel gezien ongeveer dezelfde lifestyle op na als Sidney Smeets, hij ging er prat op, en niemand maakte er een punt van. Hij kon niets goed doen in de ogen van links, maar over de minderjarige Marokkaantjes die hij delecteerde hoorde je ze nooit. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap