Spring naar de content

Michiel Romeyn: ‘Niemand durft nog zijn bek open te trekken’

Nog altijd wordt acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn (66) op straat toegeroepen vanwege zijn rol in de successerie Jiskefet (‘Goeiesmorgens!’). Maar inmiddels is hijzelf al een paar hoofdstukken verder. Zo is daar nu zijn hoogstpersoonlijke biografie Bepaal jij dat? Een portret van een gevoelige man met een grote bek. ‘Mensen zijn net een wolk spreeuwen.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nathalie Huigsloot

Toen Michiel Romeyn – wars van autoriteit – zijn hond uitliet en werd klemgereden door een paar handhavers, die zeiden: “Meneer, u heeft uw hond niet aangelijnd, dus u krijgt honderd euro boete,” dacht hij: ik draai het om. “Kut, kut, sorry!” reageerde hij, “u heeft volkomen gelijk, wat ontzettend stom van me.” Hij zakte op zijn knieën en begon zichzelf keihard op de rug te meppen met de riem. De stadswachten riepen nog: “Rustig meneer, zo erg is het nou ook weer niet.” Maar dat werkte niet bepaald geruststellend. “Nee jongen,” schreeuwde Romeyn, “gééf me die bon, ik ben zo’n ongelooflijke lul!” “Maar meneer,” zei een van hen oplettend, “u heeft die riem toch gewoon bij u?” “O ja!” riep Romeyn, waarna hij de hond niet aanlijnde, maar zichzelf nog harder geselde met de riem, net zolang tot hij het wagentje van de stadswachten met piepende banden hoorde wegrijden. Laat maar, die man is gek, dachten ze waarschijnlijk.

Het wemelt van de scènes in je boek waarin je hondsbrutaal was. Terwijl je aan de andere kant juist enorm geplaagd kon worden door angsten. Een bijzondere combinatie.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap