Spring naar de content
bron: unsplash

De florerende huizenmarkt tijdens Corona

Jij hebt vast ook wel gemerkt dat de huizenmarkt flink aan het floreren is tijdens corona. Zoals nooit tevoren bloeide de markt helemaal op dankzij corona. Huizen werden verkocht en gekocht voor hoge bedragen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Er werden zelfs ook records gebroken wat betreft de verkocht woningen en huizenprijzen. Voor makelaar in Den Bosch dus ook zeer gunstig. Maar hoe ontstaat zo’n florerende markt dan? Je leest het in dit artikel.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Er zijn veel jonge kopers

De florerende huizenmarkt ontstaat deels omdat de huizenkopers vaak erg jong zijn. Ze zijn meestal jonger dan 35 jaar. Dat aantal steeg namelijk met 15 procent ten opzichte van 2019. De starters uit de vorige crisis kunnen nu eindelijk doorstromen. Het is namelijk zo dat zij vaak al bij bijvoorbeeld een makelaar in Den Bosch een relatief goedkoop huis kochten. Daardoor hadden ze een opgebouwde overwaarde van het huis en kunnen ze die woning weer verkopen om groter te gaan wonen. In het coronajaar was de vraag naar een huis super hoog. De huizenprijzen werden dan ook erg opgedreven. De overwaarde van die doorstromers stuwen de prijzen natuurlijk ook erg op. 

Een nieuwe woon-werk relatie

In coronatijd moesten we natuurlijk veel thuis gaan werken. Mensen waren daarom opeens er veel thuis. Hierdoor gingen ze de boel flink verbouwen om eventueel het huis zelf te verkopen. Voor veel mensen was de woon-werkafstand ook geen factor meer om niet te gaan verhuizen. Normaal zoeken mensen altijd naar een woning dat relatief dichtbij hun werk is. Nu ze allemaal thuis moesten werken, gingen veel mensen op zoek naar een grotere woning die wat verder af was van hun werk. Ook gingen veel mensen de stad uit om een beetje natuur op te zoeken. Dit fenomeen is echter al wel een tijdje aan de gang maar in corona is dit natuurlijk wel aangedikt. Het huis werd de belangrijkste plek voor mensen. Als je ergens veel tijd spendeert, wil je natuurlijk wel tevreden zijn. Mensen willen graag meer beweegruimte en bijvoorbeeld ook een grotere tuin om even een luchtje te scheppen. Vandaar dus ook het vele verkoop op de woningmarkt. Corona heeft er dus ergens wel voor gezorgd dat meer mensen op zoek gaan naar een andere en vaak ook groter huis. De huizenmarkt is dus echt aan het floreren in deze corona tijd.