Spring naar de content

Relatiegeschenk geven: 7 tips

Een relatiegeschenk is een cadeau dat wordt gegeven aan klanten, zakenrelaties of werknemers als teken van waardering of als manier om zakenrelaties te versterken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het kan variëren van een klein geschenk zoals een pen of een sleutelhanger tot grotere items. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een relatiegeschenk. Hier zijn enkele tips:

Houd rekening met de persoonlijke voorkeur
Als je bijvoorbeeld weet dat de ontvanger van het cadeau een golfliefhebber is, kun je overwegen om bijvoorbeeld golfballen met logo cadeau te doen, of een de persoon in kwestie uitnodigen voor een golfclinic. 

Kies iets dat nuttig is
Een geschenk dat de ontvanger kan gebruiken in hun dagelijkse leven of op het werk, zal waarschijnlijk meer waardering krijgen dan iets wat alleen maar decoratief is.

Personaliseer het cadeau indien mogelijk
Bijvoorbeeld door het graveren van een naam, een logo of een speciale boodschap op het geschenk. Een tegeltje maken is ook altijd een leuk idee! Hier kun je bijvoorbeeld een (wijze) uitspraak op laten zetten.

Bedenk een passend moment om het cadeau te geven
Bijvoorbeeld bij een jubileum of een speciaal evenement, zoals afscheid collega.

Overweeg het geven van een cadeaubon
Een cadeaubon is vaak ook een cadeau dat wordt gewaardeerd. Zo kan de ontvanger zelf iets uitkiezen.

Cadeau om te delen
Denk bijvoorbeeld aan een dinerbon of een kaartjes voor een concert/musical.

Bied een cadeau op een unieke en verrassende manier aan
Zoals bijvoorbeeld een cadeau dat wordt geleverd in een originele verpakking of een cadeau dat wordt gegeven tijdens een onverwachte gelegenheid.

Maak het persoonlijk
Schrijf een handgeschreven kaart of een persoonlijke dankwoord en geef dit bij het cadeau. Op deze manier laat je zien dat je de ontvanger waardeert en dat je echt hebt nagedacht over wat je wilt zeggen.