Spring naar de content

Gietvloeren steeds populairder voor bedrijven en woningen

Gietvloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Dit komt doordat de gietvloeren van G-vloeren een modern, strak en naadloos uiterlijk hebben en daarnaast ook erg duurzaam zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Ze passen bovendien goed bij een industrieel interieur, wat in de afgelopen tijd een zeer populaire woonstijl is geworden in ons land. In dit artikel zullen we kijken naar de redenen waarom gietvloeren zo populair zijn geworden en wat de voordelen zijn van het hebben van een gietvloer in je huis. De kans is groot dat je hierdoor zelf ook zo’n prachtige vloer in je woning wilt laten leggen!

Wat is een gietvloer?

Voordat we meer over de populariteit van gietvloeren kunnen vertellen, wil je uiteraard eerst weten wat zo’n vloer überhaupt is. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen die over elkaar heen worden gegoten. De vloer wordt meestal gemaakt van polyurethaan of epoxy en is daardoor zeer sterk en duurzaam. De populariteit van gietvloeren begon in de jaren ’90, toen ze voornamelijk werden gebruikt in industriële gebouwen en kantoren. Tegenwoordig zijn gietvloeren steeds meer te vinden in huizen en appartementen, al zijn ze ook nog altijd zeer geschikt voor bedrijfspanden.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Waarom zijn gietvloeren zo populair geworden?

Gietvloeren zijn tegenwoordig populair vanwege meerdere redenen. We benoemen ze hieronder.

Moderne en strakke look

Een van de belangrijkste redenen waarom gietvloeren vandaag de dag zo populair zijn, is vanwege het moderne en strakke uiterlijk van deze vloer. Ze hebben een naadloos uiterlijk, waardoor het lijkt alsof de vloer uit één stuk bestaat. Hierdoor krijgt de ruimte een minimalistische en moderne uitstraling. Een gietvloer kan bovendien in elke gewenste kleur worden gegoten, waardoor je zelf kunt bepalen hoe je interieur eruit komt te zien. Als je een bepaalde voorkeur hebt op dit vlak kun je dit dus gewoon aangeven bij de specialisten die je gietvloer gaan plaatsen.  

Weinig onderhoud

Een ander voordeel van gietvloeren is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Doordat de vloer naadloos is, is het gemakkelijk om hem schoon te maken. Stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Bovendien zijn gietvloeren vochtbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar water wordt gebruikt, zoals de badkamer of de keuken. Je kunt een gietvloer dus eigenlijk door je hele woning plaatsen. 

Zeer duurzaam

Gietvloeren hebben bovendien als voordeel dat ze zeer duurzaam zijn. Doordat de vloer uit verschillende lagen bestaat, is hij erg sterk en kan hij veel gewicht dragen. Bovendien is de vloer krasbestendig, waardoor hij er ook na jarenlang gebruik nog steeds als nieuw uitziet. Een gietvloer gaat daarom veel langer mee dan bijvoorbeeld een houten of tapijtvloer, wat ook komt doordat deze vloer niet aangetast wordt door water. 

Erg milieuvriendelijk

Tot slot zijn gietvloeren ook nog eens erg milieuvriendelijk. Doordat de vloer zo duurzaam is, hoef je hem niet snel te vervangen. Hierdoor wordt er minder afval geproduceerd en hoeven er minder nieuwe vloeren te worden geproduceerd. Bovendien zijn gietvloeren ook nog eens energiebesparend. Doordat de vloer een naadloos oppervlak heeft, kan er geen warmte verloren gaan door kieren of naden. Je bespaart op dit vlak dus geld met een gietvloer in je huis of bedrijfspand!