Spring naar de content

Tijd voor uitslagen: halen Daniëlle, Penelope, Jeroen, Wim en Tonnie de raad?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wie gaan er allemaal de gemeenteraad in? We maken de balans op na de spannende verkiezingsavond. Hoe verging het ‘onze’ kandidaten Penelope Marchena, Wim Schouten, Geurt Visser en Daniëlle de Winter? Enne, verlaat Jeroen Mirck Joop.nl voor D66?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

We beginnen met de 22-jarige Daniëlle de Winter, nummer vijf van de PVV Den Haag. Ondanks dat zij niet echt veel campagne heeft gevoerd op Twitter, mag zij toch de raad in. Met dank aan Geert Wilders.

De langbenige en kortgerokte Penelope Marchena van TON Den Haag is het helaas niet geworden. Zij mag waarschijnlijk de fractie bijstaan als fractiemedewerker. Of ze ook stukjes gaat schrijven, is niet bekend.

D66’er Jeroen ‘Boekestijntje‘ Mirck kan gewoon blijven bloggen voor VARA’s rabiaat progressieve weblog Joop. Hij is namelijk niet verkozen; D66 in Amsterdam Nieuw-West heeft slechts drie zetels gehaald, en onze goede vriend Mirck staat op de vijfde plaats.

TON Pijnacker-Nootdorp heeft drie zetels behaald. De lijsttrekker Geurt Visser heeft het resultaat vast te niet te danken aan zijn voorliefde voor kinderlijke online videogames.

De gewipte TON-kandidaat Wim Schouten heeft uiteraard ook geen zetel gehaald. Hij deed extreem-rechtse uitspraken op Twitter waarna hij uit de partij werd gezet. Hij heeft spijt van zijn uitspraken, maar niet van het feit dat hij bij TON weg is.

In Barendrecht zijn ze er vast onzettend blij mee. De wonderschone ex-Miss Universe Nederland Reshma Roopram is verkozen tot… PvdA-gemeenteraadslid. Het is maar waar je ambities liggen.

De mannelijke vrouwelijke lijsttrekker Tonnie ‘geweldige vent‘ van den Berk van TON Eindhoven heeft één zetel weten te bemachtigen. Of Rita Verdonk hem haar al heeft gefeliciteerd, kunnen we niet met zekerheid zeggen.

Onderwerpen