Spring naar de content

Hoe Hero Brinkman zich in de voet schiet

Wordt de PVV democratischer als het een ‘gewone’ partij wordt waarvan iedereen lid kan worden? Hij wilde naar eigen zeggen ‘de knuppel in het hoenderhok gooien’, en toegegeven: dat is hem wonderwel gelukt. Toch heeft hij ongelijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Het Tweede-Kamerlid, in 2006 nog nummer vier op de kandidatenlijst van de PVV maar voor de verkiezingen van 9 juni terugverwezen naar een elfde plaats, pleitte in het televisieprogramma Pauw & Witteman voor het ‘democratiseren’ van zijn partij. Dat zou volgens hem moeten gebeuren door van de PVV een ‘gewone’ politieke partij te maken, met leden die mogen meepraten en meebeslissen over het partijprogramma en de kandidatenlijst.

“De achterban vraagt daarom,” aldus Brinkman. “Op elke partijbijeenkomst weer krijgen wij te horen dat mensen lid willen worden van de PVV. Fatsoenlijke mensen willen erbij horen. De PVV heeft als politieke beweging een piek bereikt. Daarom is nu het moment aangebroken om te democratiseren. De PVV neemt keiharde standpunten in over de islam, veiligheid en integratie. Ik wil graag dat daar debat over mogelijk is, ook om zeker te zijn dat onze achterban het daarmee eens is.”

In dat kader riep Brinkman zijn medestanders op om op 9 juni een voorkeurstem op hem uit te brengen. Onder het motto ‘Stem op mij, dan zorg ik voor een democratische PVV’.

Lees meer.