Spring naar de content

HP/De Tijd nummer 3: De ultieme relatietest, een ticket naar de ruimte en de raarste plek op aarde

Het derde nummer van HP/De Tijd in 2014 ligt vanaf 19 maart in de winkel. Ditmaal wordt het thema reizen van diverse kanten belicht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Vakantie, de ultieme relatietest
Pauline Bijster schrijft hoe ze haar relatie beëindigde na een romantisch weekje Parijs, en interviewde drie vakantiegangers over ergernissen. Anoniem, want zij zetten hiermee belangrijke relaties op het spel. Frank: “We zijn gewend om uit te slapen op vakantie; onze kinderen vinden hun weg wel, die gaan spelen tot wij opstaan. Maar bij deze vrienden voelde ik me al bezwaard als ik tot kwart over zeven bleef liggen. Op vakantie!”

lijk
De cursisten werd gevraagd een crematie te fotograferen. En dat deden zij

Een Balinese crematie
Zes vrouwen van zekere leeftijd deden een tiendaagse fotocursus op Bali. Met hun Canons, Nikons, diarreeremmers en sokken voor ’s avonds reisden zij af naar het Indonesische eiland.

De excursie nam een bijzondere wending toen ze de essentie van een lijkverbranding moesten vastleggen. “We waren bang voor een barbecuelucht, maar de familie eet een sateetje en drie jongetjes van een jaar of zes zitten rustig naar opa in het vuur te turen.”

michielmol
Michiel Mol

Michiel Mol verkoopt ruimtetrips 
Hij organiseert ruimtereizen voor u en mij en wordt de Nederlandse Richard Branson genoemd. Zakenman en miljonair Michiel Mol heeft inmiddels al zo’n tweehonderdvijftig vliegtickets verkocht. Hij vertelt over zíjn eerste ruimtevlucht, een leven als dat van James Bond, en zijn vakantie met concurrent Richard Branson.

Hij raadt u wel aan bij hem te boeken. “Bij Branson kan er op het moment suprême net een dikke Amerikaan langs zweven.”

Elke stad heeft zijn schat
Citymarketing en regio-branding rukt op als beroepsgroep. Maak kennis met de wereld van wellnessbungalows en koesafari’s. En de wereld van leuzen als ‘Natuurlijk Nieuwekerken’ en ‘Heusden-Zolder, inspireert van H tot Z’.

De raarste plek op aarde
Reisfotograaf Thijs Heslenfeld trok door Australië, en stopte bij een veestation langs de route. De ‘familie’ die hij daar aantreft leverde hem een verbazingwekkend verhaal op. “Ik geloof niet dat ik ooit in mijn leven zoveel negatieve energie op één plek samengebald heb gevoeld,” schrijft hij.

australie
Banjawarn Station, West-Australië


Dineren in de lucht
Op Schiphol-Centrum staat een enorme fabriek waar dagelijks alle maaltijden voor de vliegtuigen van KLM worden klaargemaakt. En daar komen meer Michelinsterren bij kijken dan u misschien zou denken.

Uw schrijvende kok Tom Kellerhuis nam een kijkje in de KLM-keuken. Over de meesterrecepten van Sergio Hermans, de placemats van Marcel Wanders en – extra zout.

De fakir in de Ikea-kast
Een Indiase fakir overnacht bij de IKEA in Parijs in een kast. De kast wordt op het vliegtuig naar Barcelona gezet, en de fakir begint aan een groots avontuur dat hem naar Engeland, Italië en Libië brengt.fakir

De Franse schrijver Romain Puértolas schreef dit verhaal op zijn mobiele telefoon, staand in de metro. En in Frankrijk is De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast inmiddels een bestseller. Een interview met Puértolas, en een exclusieve voorpublicatie van het boek, vindt u in het blad.

Ruige reisgids
Ga vooral op vakantie naar Iran, luister bij heimwee naar Boudewijn de Groot en vergeet vooral uw anusverkoelende gel niet in te pakken. Globetrotter en HP-columnist Iris Hannema presenteert een set handige reistips voor zij die geen genoegen nemen met een groepsreis in een luchtgekoelde luxebus. (Overigens ook heel geschikt voor leunstoelreizigers, hoor.)

ohanlon
Redmond O’Hanlon

En verder deze maand: de favoriete stedentrips van Arnold KarskensOscar HammersteinJessica DurlacherPeter Buwalda en Art Rooijakkers. Bert Nijmeijer duikt onder in het Eerste-Wereldoorlogtoerisme en in onze literatuursectie leest u hoe Hemingway en Kafka bestaande locaties uit hun duim zogen. Zusjes Hanna en Damaris Verboom vertellen over hun reislustige roots, wijnboer Ilja Gort benoemt zijn favoriete boeken, films en muziek en schrijver Redmond O’Hanlon maakt een zelfportret.

Koop HP/De Tijd nu in de winkel, op de app of sluit hier een (proef)abonnement af.