Spring naar de content
bron: anp

Er is maar één remedie tegen de onbeschofte, schaamteloze, immorele, verloederde en genadeloze regentenkliek die Nederland sloopt: wegwezen

Don Arturo heeft al jaren geen vertrouwen meer in de politiek. ‘Gelukkig zijn er nog boeren, bouwvakkers en andere hardwerkende lieden die het krankzinnige en onnavolgbare overheidsbeleid niet meer pikken en de straat opgaan.’

Normaliter interesseert de Nederlandse politiek mij alleen maar als mogelijke inspiratiebron voor een preekje. Inmiddels is het droevige moederland verworden tot een heus apenland in de categorie Paraguay, Zimbabwe, Equatoriaal-Guinea, Moldavië en Kazachstan, en zou de klucht die Algemene Beschouwingen (APB) heet, gefundenes Fressen moeten zijn voor iedere columnist, ware het niet dat het merendeel van de Nederlandse stukjesschrijvers vuistdiep in Vak K zit.  

De buttplugs van Rutte maken zich alleen maar druk met obligate stukjes over aangeschoten wild als Thierry Baudet en in mindere mate over Geert Wilders en Caroline van der Plas, zolang D66 en de gecontroleerde oppositie (GroenLinks en de PvdA) maar buiten schot kunnen blijven. 

Het infantiele gedoe rond het koffertje waarin de Troonrede zit, was een briljante vondst van Kaag’s Magere Mannetjes en een perfect rookgordijn: het hoefde even niet over de inhoud van het koffertje te gaan. We kijken en passant even naar een heerlijke Sigrid-persiflage van George van Houts, die op 23 oktober op de kansel staat in de Bullekerk tijdens het Bullebal, de tweede editie van het Boeckenbal. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Kies een abonnement

Mij wordt vaak verweten dat ik niet kritisch over Nederland mag schrijven omdat ik er niet woon. Ik kom dan steevast met de tegenwerping dat een helicopter view juist heel verfrissend kan zijn. Door die afstandelijke blik kan ik nuchter schrijven over het ineenstortende moederland. Al die ellende raakt mij nauwelijks – ja, wellicht volgende jaar, als er dankzij de volgevreten klimaclown Frenske een flinke plebs-tax op charters van Faro naar Nederland komt – maar de laatste tijd voel ik pure walging. 

De totale minachting van Kaag en Rutte voor Lilian Marijnissen tijdens de Algemene Beschouwingen vond ik werkelijk weerzinwekkend. Zum kotzen, zegt de mof dan. 

Ons parlement is verworden tot een bimbobox, een mottig apenorkest in een roestig kastje. 

Hoe Vak K er tijdens de APB ermee wegkwam om alle crisissen af te wenden op ‘onze’ oorlog tegen Poetin, is te bizar voor woorden. Schaamteloze oorlogshitsers en -profiteurs als Sjoerd Rimmer Sjoerdsma en Kaag’s juichaapje Jan Paternotte schuiven alle crises die Nederland teisteren (ik ben de tel kwijt maar het moet er een stuk of negen zijn) af op Rusland. Hun koppelbaas Rutte had het tijdens de APB alleen maar over Poetin als zondebok en het Nederlandse volk lijkt domweg gewoon te geloven dat stroom, olijfolie, blikjes sardines, brood, pleepapier, bier, koffie en sigaretten stinkend duur worden door de oorlog in Oekraïne.  Ach, het is net als het met de introductie van de euro destijds: de Nederlandse horecaffers maakten van het guldentje op de prijslijst gewoon een eurootje. In de Algarve kosten een biertje, een broodje en een bakje koffie nagenoeg hetzelfde als voor de inval van Rusland in Oekraïne. Mijn conclusie: grootgrutters als Albert Heijn, maar ook de Nederlandse horeca gebruiken elke aanleiding om hun toch al exorbitante prijzen te verhogen. Het Nederlandse volk pikt toch alles.

Het zal mij benieuwen of er – eindelijk, eindelijk – een volksoproer uitbreekt na 1 oktober, als miljoenen Nederlanders de nieuwe energierekening krijgen gepresenteerd en en een groot deel van de gedupeerden op de fles gaat (en áán de fles). En Rob Jetten, zo mogelijk nog intellectueel uitgedaagder dan Jantje Paternotte, vandaag maar shinen tussen de beau monde in Pittsburgh. Jetten, die eigenwijze drol die de boel belazerd heeft met zijn leugens over het prijsplafond en die overal mee wegkomt. En wat te denken over de grootste woonboot ter wereld die net is aangemeerd in Velsen-Noord, op uitnodiging van burgemeester Frank Dales van dat spookoord, die – heel gek – van D66 is! Ik denk dat ze op de Zwarte Markt in Beverwijk – op loopafstand van de Silja Europa – wel blij zijn met die duizend nieuwe klanten (veelal religiegenoten), die verder toch niks te doen hebben dan lummelen in dat desperate havengebied. D66-clown Dales staat nog net niet klaar met een fles bubbles om de Silja Europa, een van de grootste cruiseschepen ter wereld, te dopen. Bij mij rijst de vraag: wat kost de huur van die boot voor – pak ‘m beet – een half jaar, hoe zit het met de stikstofuitstoot en draait zo’n monster op walstroom of op generatoren. Ineens blijken de 1000 nieuwe Velsenezen belangrijker te zijn dan de Groene Revolutie van D66! Enfin, ik heb die vraag op Twitter gezet en u moet zelf maar het draadje lezen over dat vervuilende monster van een Silja. Het is alweer die typische minachting van de regentenkliek van D66 voor het klootjesvolk.

Hoe vaak moet ik mijzelf nog herhalen, broeders en zusters: Baarsma, Kaag, Ollongren, Phlippen, Timmermans en Jetten zijn de nieuwe feodalen. Ze hebben een diepe walging voor het klootjesvolk en het falderappes. Zelf leven ze in grote weelde, reizen ze de hele planeet over en verkondigen tegelijkertijd het evangelie van de Green Deal en maken het gepeupel bang met de ‘klimapocalypse’. Het is echt te bizar voor woorden: vrijwel dagelijks predikt één of ander parelkettinkje van D66 − met een Beatrix-accentje − het evangelie van schaarsheid, ontbering en ascetisme bij de NPO. Uiteraard zonder enige tegenspraak door de lakeien van dienst.

Bij de gefossiliseerde bankbintjes, die ook nog eens wortel hebben geschoten in hun treurbuissofa, glijden de woorden van de nieuwe Nederlandse adel erin als Gods woord in een ouderling en lauwe jongensbut in meester Cindy Smeets.

Baarsma, Kaag, Ollongren, Phlippen, Timmermans en Jetten zijn de nieuwe feodalen. Ze hebben een diepe walging voor het klootjesvolk en het falderappes. Zelf leven ze in grote weelde, reizen ze de hele planeet over en verkondigen tegelijkertijd het evangelie van de Green Deal en maken het gepeupel bang met de ‘klimapocalypse’

Holle Bolle Frenske, een volgevreten eurocraat met kasten van huizen en een astronomisch inkomen, predikt dagelijks dat zijn onderdanen de broekriem moeten aanhalen. Ze mogen niet meer vliegen, ze moeten gaan fietsen, ze moeten minder eten en vooral minder vlees.

Ik durf nu al te voorspellen dat de regentenkliek kabinet-Rutte V nu al geregeld heeft. ChristenUnie er uit, de gecontroleerde oppositie van GroenLinks en de PvdA er in. Wedden? En het Nederlandse volk staat er er bij en kijkt er naar. Het merendeel van het stemvee stemt de volgende keer gewoon weer op die kliek. Daarom kunt u beter vertrekken naar Zuid-Spanje of de Algarve, maar dat heb ik nou al zo vaak geroepen dat u het niet meer hoort. Enfin, lees de geslaagde emigratie van mijn buurvrouw dr. Dieuwertje Kuijpers – notabene van Velsen-Noord – er maar op na, en de emigratiekroniek van haar vent Bart Nijman. 

Ach, waarom zou ik u nog langer belangeloos, en vooral vanuit een goed hart, gratis emigratie-adviezen geven? U blijft uiteindelijk toch liever bij huis en haard in uw Vinex-reservaat, met allemaal kutsmoesjes:

“Mijn ouders leven nog, Jan-Jaapje wil graag bij zijn korfbalclub blijven en er is in de Algarve geen parenclub waar mijn vrouw Beppie eens flink kan worden uitgewoond terwijl ik Günther uit het Roergebied eens beter leer kennen in de jacuzzi.”

Nederlanders staan immers niet bekend als een dapper volk, maar de kruiperigheid waarmee het gros der kaaskoppen alle bespottelijke regeltjes van de regering slikt als zoete koek, maakt wel duidelijk waarom de mof in 1940 met vlag-gewimpel werd ontvangen in Nederland en vijf jaar de dienst kon uitmaken, zonder noemenswaardig tegenspartelen (op wat verzetshelden na dan).

Ik vergelijk het Nederlandse volk graag met een schaap – noem het beessie voor mijn part Veronica – dat gedwee naar het abattoir schuifelt. Vooruit, het schaap mekkert een beetje omdat het vermoedt dat het bezoekje aan het slachthuis in mineur af zal lopen maar daar blijft het wel bij. Het Nederlandse volk mort en mekkert maar heeft altijd alles gepikt van Rutte en dus van Brussel. Gelukkig zijn er nog Friezen, boeren, bouwvakkers en andere hardwerkende lieden die het krankzinnige en onnavolgbare overheidsbeleid niet meer pikken en de straat opgaan maar die worden door de media onmiddellijk afgeserveerd als extreem-rechts en dan is het in Nederland einde oefening. Ik wens u een fijne winter in hellegat Holland toe.