Spring naar de content
bron: college tour

De elite waarschuwt via haar spreekbuis Twan Huys voor de heksenjacht tegen de elite

'Ik vind het behoorlijk weerzinwekkend om de dochters van Kaag in te zetten in haar Grote Ik Vertrek-show. En nog weerzinwekkender vind ik het om de moord op Els Borst er bij te slepen', schrijft Arthur van Amerongen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Twee kwesties vielen mij deze week op: de krokodillentranen van Sigrid Kaag en het jaarverslag van de AIVD. Ik was best wel kwaad en verdrietig dat ik helemaal niet genoemd werd in het bijzonder alarmerende jaarverslag van de AIVD, want  sinds mensenheugenis demoniseer en ontmenselijk ik via deze HP-preek, via de Geenstijl en voorheen via de Volkskrant de overheid, politici, wetenschappers, rechters en journalisten, en met name die van het gezaghebbende blog Nieuwspaal

Ik ben een ouderwets mannetje en van mening dat de media de vierde macht moeten zijn. Maar tegenwoordig zijn de media vooral de roeptoeter en het verlengstuk van Rutte IV en zijn kornuiten. De Nederlandse verkiezingen zijn voor de kat z'n kont en doen mij denken aan de film Groundhog Day, omdat het electoraat net als Bill Murray gevangen zit in een tijdlus. Telkens nadat de burgerplicht braaf is vervuld in het stemhokje, ontwaakt de kiezer - ongeacht op wie hij stemde - wederom met bosmarmot Mark als premier. De nieuwe coalitie is al in kannen en kruiken, hooguit wordt er pro forma nog wat met de poppetjes geschoven. De formatie draait vooral om één ding: de schutkring rond PVV en FvD bestendigen (met de BBB gaat dat niet lukken, godzijdank) maar de drogreden die de hoeders van het cordon sanitaire én de banencarrousel verbindt, is de klimaatreligie en het stikstofnarratief. Wapperend met Frenskes New Green Deal is alles geoorloofd en de kiezer wordt gek gemaakt met de imminente klimaatapocalyps, die alleen maar kan worden afgewend door op Rutte en Kaag stemmen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap