De beste stukken van deze week

De Redactie 3 aug 2015 Media

Iedere week selecteert de redactie voor u de vijf beste, meest spraakmakende of opmerkelijke artikelen die verschenen op onze site.

Een Engel in de Tour
In de slotetappe van de Tour de France scheurden de renners door Parijs. En plots zag columnist Frank Heinen hem: een engel. Midden op het parcours. ‘Ik ben gek op engelen. Van alle hemelbewoners winnen engelen het met wat mij betreft met fietslengten voorsprong.’

Gay Pride, gegijzeld door commercie en politiek

Amsterdam kleurt dit weekend vrolijk roze:  voor het twintigste maal trekt de Gay Pride Parade door de hoofdstedelijke grachten trekt. De Pride groeide uit tot nationale feestdag, met als gevolg dat de dansende homomannen in leer nog maar moeilijk te spotten zijn in het kleurrijke defilé. Kevin van Vliet over de dag waarop gay pride centraal zou moeten staan.

 

Waarom het journaal IS-video’s moet negeren
Edwin van Sas 
keek dinsdag naar het NOS Journaal, en zag de zoveelste ophefvideo van Islamitische Staat, er zo duidelijk op gericht om te provoceren. Hij moest gniffelen en kon de beelden niet serieus nemen. Als we met zijn allen IS zo verschrikkelijk vinden, waarom bieden we het dan zo’n groot podium? Een pleidooi voor minder IS op tv, direct gericht aan de NOS.

 

Bioscoopexploitant Jos Stelling: ‘Nederlandse filmjournalistiek niet van erg hoog niveau’
Eind vorige week werden de vijf genomineerden voor de Louis Hartlooper Prijs voor Beste Filmpublicatie bekendgemaakt. Voorheen maakten alleen namen uit de vaderlandse filmjournalistiek kans op een nominatie, dit jaar prijkt er geen enkele filmjournalist op de lijst. Een sneer naar de branche? Nico van den Berg sprak met initiatiefnemer Jos Stelling.


Het Koningslied was het geld meer dan waard. Drie redenen
De artiesten deden belangeloos mee, toch kostte het Koningslied 550.000 euro. Bijna vier keer zoveel als wat was begroot. Zo’n 1786 euro per seconde. Nederland is te klein, maar het was het geld natuurlijk hartstikke waard, schrijft Edwin van Sas.

Reageer op artikel:
De beste stukken van deze week
Sluiten