Faillissement Imtech kost 80 banen

ANP 13 aug 2015

AMSTERDAM (ANP) – Het faillissement van de Imtech-holding op donderdag heeft geleid tot het verlies van tachtig arbeidsplaatsen bij het installatiebedrijf. Dat lieten de curatoren van Imtech weten.

Het faillissement betreft de moedermaatschappij en drie dochtermaatschappijen van Imtech die vooral financieel-administratieve functies hebben. De werkmaatschappijen zijn niet failliet. Volgens de curatoren hebben buiten die tachtig mensen niemand van Imtech in Nederland en in het buitenland op donderdag hun baan verloren.

Imtech verkoopt zijn divisies Marine en Nordic. Daardoor blijven er van de ruim 22.000 banen vooralsnog 7300 behouden, waarvan 1300 in Nederland. Voor circa 3000 resterende werknemers van Imtech in Nederland is de toekomst echter onzeker.

De curator van Imtech Duitsland lieten weten dat het faillissement van het Nederlandse moederconcern geen noemenswaardige invloed heeft op het Duitse onderdeel. Imtech Duitsland vroeg vorige week donderdag faillissement aan. De curator van het Duitse onderdeel heeft aangegeven door te willen gaan met het bedrijf.

Reageer op artikel:
Faillissement Imtech kost 80 banen
Sluiten