Klopp rekent Spurs tot titelkandidaten

ANP 5 feb 2019

LONDEN (ANP) – Het leek een strijd te worden tussen Liverpool en Manchester City, maar Jürgen Klopp rekent ook Tottenham Hotspur tot de titelkandidaten in de Premier League. ,,We hebben het wekenlang gehad over een tweestrijd. Maar Tottenham is vanuit een heel moeilijke situatie teruggekomen, dat hebben ze fantastisch gedaan”, zei de Duitse manager van Liverpool. ,,Ze doen ook 100 procent mee in de race om de titel.”

De ‘Reds’ moesten kort na de jaarwisseling tegen City hun eerste nederlaag van het seizoen incasseren (2-1). Ze lieten afgelopen week punten liggen tegen Leicester City en kwamen maandag ook tegen West Ham United niet verder dan 1-1. De rode brigade van Klopp staat nog drie punten voor op City en vijf op de Spurs, die ook zonder hun geblesseerde sterren Harry Kane en Dele Alli blijven winnen. ,,We hebben 62 punten, we hebben pas één keer verloren en het ziet er allemaal goed uit”, zei Klopp.

De Duitser kon tegen West Ham niet beschikken over Georginio Wijnaldum (knieklachten), Jordan Henderson en Dejan Lovren (spierblessures). Virgil van Dijk en James Milner waren ziek, maar moesten in Londen toch aan de bak. ,,Virgil is drie of vier dagen thuis gebleven en verloor 4 kilogram. En James kwam vanwege infectiegevaar op eigen gelegenheid naar Londen, omdat we bang waren dat hij de anderen zou aansteken. Zulke dingen helpen allemaal niet, maar de jongens blijven vechten”, aldus Klopp. ,,De voorbereiding op deze wedstrijd was verre van perfect, maar we hebben toch een punt. Dat is prima. Als je aan het einde van het seizoen bovenaan wil staan, moet je ook door zware periodes zien te komen.”

Reageer op artikel:
Klopp rekent Spurs tot titelkandidaten
Sluiten