Oranje moet winnen, liefst met grote cijfers

BORISOV (ANP) – Winnen van Wit-Rusland, het liefst met veel doelpunten verschil. Met die opdracht verschijnt het Nederlands elftal zaterdagavond om 20.45 uur aan de aftrap van de WK-kwalificatiewedstrijd in het stadion van BATE Borisov.

Oranje maakt alleen nog kans op deelname aan het WK van volgend jaar in Rusland als het in de laatste twee groepswedstrijden een achterstand van drie punten en zes doelpunten goedmaakt op Zweden, dat dinsdag op bezoek komt in de ArenA. Zweden kan zaterdag nog aan het doelsaldo werken tegen Luxemburg. Die wedstrijd begint om 18.00 uur en is dus al afgelopen als Oranje en Wit-Rusland van start gaan.

Afgaande op de training van vrijdag kiest Advocaat voor een basisploeg met Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Virgil van Dijk, Karim Rekik, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Tonny Vilhena, Davy Pröpper, Arjen Robben, Vincent Janssen en Ryan Babel.

Het is nog onduidelijk of Advocaat in de tweede helft Bast Dost kan brengen als pinchhitter, mocht de tussenstand daar om vragen. De lange spits viel vrijdag op de training uit met een knieblessure.