‘Popicoon Prince (57) overleden’

ANP 21 apr 2016

LOS ANGELES (ANP) – Prince is donderdag op 57-jarige leeftijd overleden. Dit meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Het lichaam zou in vroeg in de morgen ontdekt zijn in Paisley Park in Minnesota, waar hij woonde. Meerdere bronnen bevestigen dat de zanger is overleden. Prince Rogers Nelson, zoals zijn volledige naam luidde, moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois.

Maar de volgende dag verscheen hij gewoon weer op een concert en verzekerde zijn fans dat alles in orde was. Volgens mensen in zijn omgeving vocht hij tegen de griep. Voorafgaand aan zijn laatste optreden had Prince echter twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen geannuleerd.

Prince werd een internationale superster in 1982 na de doorbraak met het album ‘1999’. Daarna volgden vele hits, die hem zeven Grammy’s opleverden. Hij trad ook op in de Super Bowl in 2007, in een van de grootste live-optredens aller tijden. Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen tijdens zijn loopbaan.

Reageer op artikel:
‘Popicoon Prince (57) overleden’
Sluiten